söndag 31 december 2017

Vilsamt nytt år!

Så här med några timmar kvar av 2017 sitter jag här och känner mig mer avslappnad än på länge. Periodvis har året varit stressigt och slitsamt, men vi har verkligen fått avsluta det på skönast möjliga sätt! I ett tidigare inlägg skrev jag att vi hade bestämt oss för en lat tredjedag jul efter den intensiva julhelgen. Vi fortsatte visst resten av året i den stilen av bara farten och det var precis vad vi behövde! Visserligen har vi haft mellandagsbesök (från Malmö - därav chokladen!), vi har gått på bio och vi har varit barnvakter en kväll, men det har inte varit mer än att mellandagarna ändå har känts som en oavbruten vilopaus.

Nyårsaftonen kommer vi att fira i samma anda - vi kommer att hålla oss hemma, bara vi. Vi har utrustat oss med sprakastickor och julgodis och våra planer är att demolera pepparkakshuset, äta tacos och elda i spisen. Det ser jag fram emot, så mycket mer lockande just nu än all världens glitter!

Efter nyåret har vi kommit överens om att göra lite nytta, men fram till nyåret tummade vi på att bara ta det lugnt. (Vi har alltså världens lyxigaste jullov: A&E börjar visserligen skolan redan 4.1, men vi andra är lediga ända till 8.1!) Det märks att det var precis vad hela familjen behövde, för även om det fortfarande uppstår syskonbråk då och då är det på en helt annan nivå än det var i början av jullovet - både jag och resten av familjen har nog blivit bra mycket snällare av en veckas vila framför julgranen!

Och eftersom det är nyårsafton skulle jag gärna slänga in ett par nyårslöften eller fina ambitioner, men jag låter bli. Det närmaste ett nyårslöfte jag går får vara att försöka ordna lite mera vila för oss nästa år! Eller kanske styra upp vardagen så att vi inte är i lika desperat behov av vila när ledigheterna kommer på. Det hoppas vi på inför 2018!

Inga kommentarer: